На първо четене! Охраната на Борисов свалена

Ива Митева обяви закона за НСО за приет на първо четене

На първо четене! Охраната на Борисов свалена | StandartNews.com

Охраната на Бойко Борисов, Цвета Караянчева, Иван Гешев, министрите, президентската администрация и първата дама е свалена. Председателят на парламента Ива Митева обяви за приети промените в Закона за НСО. Това съобщи самата тя след почивката на парламента и след поредица от скандали от вчера до днес.

ВИЖ ОЩЕ: Депутатите не знаят свалили ли са охраната на Борисов. Пак гласуват

"Продължаваме заседанието. Аз предложих процедура за връщане на гласуването по двата законопроекта. Тук в пленарна зала чух, че правилникът не е нарушен и решенията, които са взети, са валидни. Председателят на Народното събрание не е прекратил заседанието, след като е установил кворума, удължил е заседанията и по искане на народния представител Мая Манолова е направена проверка на кворума преди гласуването на законопроектите за НСО. Установява се кворум от 125 присъстващи, веднага след това е проведено гласуване, на което за са гласували 101 народни представители. В резултат на това обявявам за приет законопроекта за изменение и допълнение на Закона за НСО, внесен от Ива Митева и група народни представители", каза още Ива Митева.

ВИЖ ОЩЕ: Заради охраната на Борисов! Парламентът на косъм от бой /ОБНОВЕНА/

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че преди повече от час Митева е твърдяла, че процедурата не е спазена и именно за това е предложила като точка първа да влезе в дневния ред отново прегласуването на двата законопроекта.

ВИЖ ОЩЕ: Циркът продължава. Скандал в парламента как се гласуват закони

"Сега правите точно обратното с аргумент, че процедурата е спазена и за това законопроектът на "Има такъв народ" за изменение и допълнение на Закона за НСО вчера е бил приет", каза още Десислава Атанасова.

Ива Митева призова Десислава Атанасова да обжалва това нейно решение пред Конституционния съд, предаде „Фокус”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай