Може ли да се отметне Нинова?

Най-важно е нашето участие в преговорите за правителство, казва Атанас Зафиров

Може ли да се отметне Нинова? | StandartNews.com

Този път няма как Корнелия Нинова да оттегли оставката си. Оставката вече е заявена пред членовете на БСП под формата на официално писмо, заяви пред бТВ социалистът Атанас Зафиров.

„Смятам, че Нинова поема цялата отговорност и показва много силен ход. Факт е, че това са много ниски резултати за БСП, необичайно ниски“, призна Зафиров по повод току-що проведените парламентарни избори.

„Добрите отношения в политиката не трябва да изместват казването на истината. Няма място за емоции, срещата с „Продължаваме промяната“ е преминала в много приятелски и конструктивен дух“, каза Зафиров в коментар за предстоящите преговори за коалиционно правителство.

Според него преговорите ще се водят от Корнелия Нинова, тъй като тя продължава да изпълнява функциите си на председател.

„Най-важно е нашето участие в преговорите, които започнаха за правителство. Успешният ход на тези преговори, за заработи новия парламент, да бъде приет държавния бюджет и в рамките на седмици да дадем перспектива на българските граждани“, смята Зафиров. В този момент, по думите му, оставката на Нинова е била подадена рано.

„Най-голямата задача е участието в балотажа в неделя и мобилизирането на партията за Румен Радев и Илияна Йотова. Втората задача е участието в преговорите за кабинет“, обобщи Зафиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай