Мълния от БСП! Опровергават лъжи за конгреса

Пресцентърът на социалистическата партия пусна току-що серия от опровержения

Мълния от БСП! Опровергават лъжи за конгреса | StandartNews.com

Пресцентърът на социалистическата партия пусна току-що серия от опровержения, свързани с предстоящия конгрес на БСП.

Във връзка с неверни изявления и спекулации относно състава на Конгреса на БСП и за смяна на делегати от ръководството на партията, заявяваме следното, пишат от партията.

"1. Ръководството на партията не може да сменя делегати. Това могат да правят само и единствено общинските и районни конференции на местните структури при спазване на Устава.

2. От всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото ръководство напусна партията преди предходните парламентарни избори и съвсем естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място, които да ги представляват на Конгреса.

3. Промени са направили конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година започна пълен цикъл отчети и избори в шестте района на града. При пълен цикъл отчети и избори се избират изцяло нови органи, в това число и нови делегати на Конгреса, което могат да направят единствено и само местните организации.

4. Избрани са и нови делегати отново от местните структури в единични случаи, като са отчетени предвидените от Устава напускане на партията, трайна невъзможност или смърт.

5. Има едно делегатско място, което ще остане празно, тъй като титулярът е изключен от партията."

В заключение от ръководството на БСП изтъкват, че от над 950 делегати на Конгреса, промените, направени от местните структури в състава му, са по-малко от 5% и всички те са направени в съответствие с Устава на БСП. Лъжите и спекулациите целят дискредитиране на Конгреса, което ние няма да допуснем, категорични са от партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай