Мирослав Иванов се оплака от тежката корона, разочарован от депутатите

ПП е същата партия, но държавният глава се е променил, каза последният шеф на Народното събрание

Мирослав Иванов се оплака от тежката корона, разочарован от депутатите | StandartNews.com

„Разочарован съм от това, което виждам пред себе си. Голяма част от депутатите се държат арогантно, надменно, държат се зле с колегите си. Това е трудно да бъде ограничавано и да се насочва в посока, в която да бъдем градивни и да ковем закони, а не да влизаме в цинични обиди“, каза последният председател на това Народно събрание Мирослав Иванов в предаването „Тази събота“ на BTV.

Той казва, че с известно облекчение е приключил последният му работен ден на тази позиция. „Аз нямах никакви очаквания и нагласи, че ще бъда част от листите. За мен нещата поеха в неочаквана посока и изведнъж станах пръв сред равни. Тежка е тази корона, аз съм я приемал винаги с огромна отговорност“, каза Иванов.

Според него е било напълно възможно това Народно събрание да продължи работа и да бъде сформиран нов кабинет. „Надявахме, че ще има още депутати, които да подкрепят нашата програма. Дадохме всичко от себе си“, каза Иванов.

Той допълни, че записът на „Демократична България“ не е причина за окончателния разрив в отношенията, а е повод. „Колегите от ИТН си намериха повод. Единственият, който щеше да им се отдаде“, каза той.

Относно отношенията с президента Румен Радев, Иванов коментира, че ПП е същата партия, но държавният глава се е променил. „Ние сме имали своите грешки, но сме имали и положителни неща. Радев в нито един момент не каза поздравления за правителството“, каза председателят на НС.

Той дори коментира, че изказванията на Радев за казуса със Северна Македония може би противоречат на Конституцията, тъй като външната политика на държавата се определя от Министерския съвет, а не от президента.

„От „Продължаваме Промяната“ (ПП) вярваме, че ще имаме по-добър резултат от изборите миналата година, и вярваме, че с колегите от БСП и „Демократична България“ ще имаме необходимото мнозинство от 121 депутати. Това е целта, която си поставяме.“, каза Мирослав Иванов.

 

Той добави, че очаква ПП да е първа политическа сила, както и че ще има по-висока избирателна активност на предстоящите избори през октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай