Министър си счупи ръката в снега

Урагани и поледици в половин България днес

Министър си счупи ръката в снега | StandartNews.com

София. В болница със счупена ръка се озова външният министър Кристиан Вигенин в събота. Злополуката стана, докато дипломат номер 1 бързаше за телевизионно интервю. "Случи се на път. Като падне сняг, така се получава понякога. Ще се справя", обясни Вигенин пред бТВ.

Той разказа, че предстои да му се направи снимка. Първият сняг за тази година създаде проблеми най-вече на шофьорите. Днес бе въведено ограничение за движение през проходите Превала, Пампорово и Рожен. Там всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. Вериги трябва да имат и колите по трасето Батак - Доспат. Пътят Русе - Бяла беше затворен днес, след като два камиона се завъртяха напречно.

За щастие пострадали нямаше. Утре е обявен оранжев код за силен вятър, сняг и поледица в 12 области. Според синоптиците на БАН времето е опасно във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. Там ще се образува снежна покривка 15-25 см. Ще духа силен източен вятър, ще има виелици и навявания. В Добрич, Варна и Бургас също ще има обилни валежи и силен вятър. Жълт код за снеговалеж или поледици е обявен в 8 области: София град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. Очаква се снежна покривка от 10-15 см.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай