Миков отговори на Дъбов във Фейсбук за Русия

Миков отговори на Дъбов във Фейсбук за Русия  | StandartNews.com

Председателят на БСП Михаил Миков отговори във Фейсбук на критиките на соцдепутата Димитър Дъбов в интервю пред "Стандарт", че с визитата си в Москва и участието в конгреса на "Справедлива Русия" подлага на риск отношенията на БСП с партията на Владимир Путин "Единна Русия".

"Приятели, Докато бях на посещение в Русия, някои наши партийни другари, начело с Димитър Дъбов, били силно обезпокоени от контактите на БСП със "Справедлива Русия". Защото "Справедлива Русия" била "най-малката опозиционна партия в руската Дума" и защото това водело до "зарязване на отношенията с най-голямата партия "Единна Русия"", написа Миков в социалната мрежа.

"Първо, струва ми се важно да се търсят политически партньори не с оглед на това кой участва в управлението, а кой изповядва левите ценности. Второ, "Справедлива Русия" далеч не е най-малката партия в Руската Дума и всеки себеуважаващ се политик трябва да знае това, освен ако иска да стане смешен. Със своите 64 народни представители "Справедлива Русия" е третата по големина парламентарна група в Думата, с малка разлика след втората - тази на комунистите", казва още Миков.

И продължава: "Трето, сътрудничеството със "Справедлива Русия" не значи в никакъв случай прекратяването на диалога и с други руски партии. По детски наивно е да се приеме това. Затова по време на посещението си имах срещи и с комунисти, и с представители на "Единна Русия", и с представители на други руски партии в различни институции. За България е важно да не се губят контактите с Русия по всички канали, но това явно не се разбира и оценява".

"И накрая, понеже хората бързо забравят, искам да припомня, че точно другарят Дъбов взе участие на конгреса на "Справедлива Русия" преди малко повече от две години. И, както е видно от фотографиите му от форума, се е забавлявал от сърце, както само той умее", отбелязва още председателят на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай