Миков: Няма разрив между правителството и мандатоносителя

Миков: Няма разрив между правителството и мандатоносителя | StandartNews.com

София. "Не очаквам забавяне на оставката на правителството, стига с този драматизъм", към това апелира председателят на парламента Михаил Миков пред централата на БСП на влизане за заседание на ИБ на партията, предаде БГНЕС.

Миков определи интерпретацията на определени медии, че е възможно ПГ на БСП да предприеме други действия за свалянето на кабинета, като "прекалена" и сподели, че очаква договореностите за предсрочни избори и съответно оставка да бъдат изпълнени.

"Няма разрив в отношенията между правителството и мандатоносителя", коментира от своя страна и депутатът Борислав Гуцанов. Запитан за взаимоотношенията между кабинета и БСП, той ги характеризира като "отношения, на които им остава кратко време и ситуацията вече е различна".По повод свои коментари от сутринта, че е възможно забавяне на оставката, Гуцанов поясни, че по негово мнение в момента държавата има нужда от спокойствие и предсказуемост.

"И е нормално ако един, два или три дни са проблем пред актуализацията на бюджета, значи е нормално да не се бърза. При положение, че този вариант очевидно пропада, значи нещата са по план", добави Гуцанов.

Гуцанов заяви, че оставката на кабинета ще я бъде в срок, и обясни, че не може да не я бъде, когато има мандатоносител. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай