Местан в Джебел: Вие сте първите европейци на България

Местан в Джебел: Вие сте първите европейци на България | StandartNews.com

Кърджали. "Независимо от опитите за изграждане на негативен образ на ДПС, ДПС ще продължава да се развива като най – европейската партия в България", заяви лидерът на партията Лютви Местан в Джебел по време на празника на града и възпоменателния митинг, посветен на годишнината от майските събития и възродителния процес.

Той подчерта, че Движението ще има успех и много добър резултат на европейските избори, защото те се провеждат през май. „Месец май е нашият месец. Това е месецът на ДПС, месецът на болката, но и на надеждата. Май е месецът на нашата европейска перспектива и бъдеще. Мястото на ДПС и на България е в Европейския съюз, защото това е повелята на площада в Момчилград и на Тюркян чешма преди 29 г. и четири години по –късно на площада в Джебел, на Пристое и Климент", заяви Местан. От трибуната пред хилядното множество председателят на ДПС подчерта, че „по този начин отговаря на едни болни мозъци, които в хода на кампанията за евроизборите са отворили тема за алтернативни евроазийски съюзи и подобни политически недомислици". Думите на Местан бяха посрещнати с възторжени скандирания „ДПС! ДПС !", а младежи пуснаха в небето сини балони и гълъби, символ на желанието на хората да живеят в мир и никога не се повтарят събитията отппреди четвърт век.

Местан изтъква още две причини, заради които ДПС ще успее на предстоящия вот. На първо място това е вниманието към малките населени места на новите управляващи.„Когато село Гулийка, когато Бойно, Рани лист, селата от Черноочене отново са в центъра на държавната политика, това означава, че ДПС е на власт и трябва да бъде на власт, за да се почувствате истински европейци и равноправни граждани в България", заяви лидерът на партията.

"Никой отвън и отвътре не може да ни пробие", каза още Местан и посочи приемствеността в политиката на Движението. Като пример той посочи, че досегашният успешен евродепутат Метин Казак, сега не е в евролистата, защото такова е решението на структурите и ръководството на партията.„ Но Метин не се прави на сърдит, а дава всичко за общата кауза", обясни Местан.

"30 партии и независими кандидати в България се стремят към Европарламента на тези избори. Но само една партия – ДПС, още преди 25 години с действията си показа, че нейното място е в Европа, защото застана зад европейските ценности за свобода на хората", обясни лидерът на движението. На трибуната заедно с Лютви Местан бяха зам.-председателят на НС Алиосман Имамов, депутати от ДПС, зам.- председателят на ДПС и водач на евролистата Филиз Хюсменова, кандидатите за депутати в ЕП Неджми Али, Елисавета Кехайова, Искра Михайлова, министърът на спорта Мариана Георгиева, зам.–министрите Юнал Тасим и Велислава Кръстева, представители на изселнически организации от Турция, кметове от общините от област Кърджали и от побратимени общини от съседни балкански страни.

Увеселителните мероприятия на празника на Джебел бяха прекратени в знак на съпричастност с болката на пострадалите миньори в Сома, Турци

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай