Местан пита има ли Цветанов класифицирана информация

Местан пита има ли Цветанов класифицирана информация | StandartNews.com

София. "Установявам с огромна изненада, че има хора в държавата, които май разполагат с данни от класифицирани материали", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по повод изявлението на зам.-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов във връзка с разследването срещу Христо Бисеров.

Цветан Цветанов каза днес пред журналисти: "Това, което се говори, е свързано със сериозни финансови преводи от една държава към друга." Той съобщи, че има информация по случая, но не може да я сподели. "Тези неща бързо се разгласяват", беше коментарът му на въпрос откъде разполага с такива данни.

"Има ли хора, които се ползват с привилегията да имат достъп до класифицирана информация, и по какъв ред", попита Местан главния прокурор Сотир Цацаров. "Аз не разполагам с такава информация", подчерта лидерът на ДПС, попитан за възможните финансови преводи на Бисеров.

След думите на Местан Цветанов коментира, че като човек, прекарал достатъчно дълго в системата, може да си направи изводите от частичната информация. На въпрос да не би да има тази информация "от жена си или някой друг", той каза: "Ето заради такива въпроси жена ми в момента е в неплатен отпуск, как може да ми задавате въобще такива въпроси."

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува във Фейсбук профила си следния статус: "Кой предупреди висшето ръководство на ДПС да се отърве от политика Бисеров преди да му бъде поискан имунитетът? Докато разни хора правят нескопосани опити да отклоняват общественото внимание, заместник-председателят на ДПС и зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров се оказа разследван за пране на крупни суми пари. Разследването срещу Бисеров очевидно разкрива, че в ДПС текат интересни процеси. Но основният въпрос, който следва от тук, е - кой докладва на Доган операцията срещу Бисеров?", пише Борисов.

"Кой изнесе информацията от службите и я занесе в сараите, за да може днес разследването да се води срещу гражданина Бисеров, а не срещу политика Бисеров? След като вътрешният министър и ресорен вицепремиер Цветлин Йовчев сутринта твърдеше, че не знае за разработката на ДАНС, кой тогава изнесе информацията? Поздравявам прокуратурата в лицето на главния прокурор за смелите и безкомпромисни действия", е написал Борисов в профила си във фейсбук.

Христо Бисеров подаде оставка от позициите си в парламента и в ДПС с лични мотиви. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай