Местан: Актуализацията е в интерес на гражданите

Кворумът зависи от партия Атака, коментира лидерът на ДПС.

Местан: Актуализацията е в интерес на гражданите | StandartNews.com

София. „Актуализираният бюджет ще се обсъжда именно в интерес на българските граждани". Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан. Той обясни, че е поздравил Бойко Борисов с добре дошъл, веднага след като парламентарната група на ГЕРБ дошла на работа. „С добро ли сте дошли, г-н Борисов?", попита Местан.

„Дневният ред на обществото е по-скоро именно актуализираният бюджет. Няма нищо отговорно, нищо мъдро в добре организирания опит актуализираният бюджет да се представи като някаква опасност за българския национален интерес и за българските граждани", уточни лидерът на ДПС.

„Колко дълг емитирахте за три години и няколко месеца управление?", обърна се Местан към ГЕРБ и продължи, че „над 4 млрд. лв. плюс близо 4 млрд. лв. фискален резерв. 8 млрд. лв. струва на българските граждани три години и шест месеца управление на ГЕРБ".

„Стана ясно защо кабинетът „Орешарски" трябва да си отиде още утре – защото политическото време, с което би разполагал кабинетът „Орешарски", е проблем за хората от списъчния състав на онова тефтерче за конфликт на интереси, което разкрива начина, по който се управляваше страната през последните четири години", каза от трибуната Местан.

Кворумът зависи от партия Атака, коментира той. Това е първият кабинет, зад който не стои ясно изразено парламентарно мнозинство. „Това е първият български кабинет на политическото малцинство и това е риск, в някаква степен ограничава и поставя под съмнение легитимността на кабинета. Но и г-н Орешарски, и министрите бяха наясно с този дефицит и по-лесното, което можеха да направят, е да откажат съставянето на правителство. Г-н Орешарски и двете партии, които стоят зад кабинета, избрахме обаче по-трудното и по-правилното решение", допълни Местан.

Двойни стандарти няма в политиката, категоричен бе Местан. „Как в продължение на две години посрещахте с бурни, нестихващи ръкопляскания всяко изказване на г-н Волен Сидеров?", обърна се той към Бойко Борисов и уточни, че има документални кадри за това, които помнят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай