"Медиана": 6 партии влизат в парламента при избори днес

"Медиана": 6 партии влизат в парламента при избори днес  | StandartNews.com

София. 6 партии ще влязат в парламента, ако предсрочните парламентарни избори бяха днес, това показва проучване на "Медиана". Това са „Коалиция БСП лява България, ГЕРБ, "България без цензура", Реформаторският блок, „Патриотичен фронт" и ДПС.

АБВ и "Атака", запазват шансовете за преминаване на бариерата. Това показват още резултатите национално представително проучване на "Медиана", направено между 27 август - 1 септември сред 998 души, представено от Кольо Колев.

Според данните за ГЕРБ биха гласували 26,8 на сто от анкетираните, за БСП - 17,5 процента. В парламента влизат ДПС с 9,2% от вота, България без цензура - с 4,7 на сто, Реформаторски блок с 4,4% и Патриотичен фронт с 4,3 на сто.

Засега, според „Медиана", "Атака" и АБВ остават извън парламента със съответно 3,7% и 3,3%.

По отношение на рейтинга на политиците Колев посочи, че бившият президент Георги Първанов изпреварва настоящия Росен Плевнелиев, а служебният премиер Георги Близнашки не се ползва с голямо доверие, защото една трета от анкетираните са на мнение, че служебния кабинет ще "играе" за определена политическа сила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай