Мария Габриел разкри, кога ще каже най-чаканата новина за министрите

В отговор на въпрос за ротацията

Мария Габриел разкри, кога ще каже най-чаканата новина за министрите | StandartNews.com

Мария Габриел разкри кога ще бъде готова оценката за работата на правителството. Тя ще бъде готова до дни, заявивицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в отговор на въпрос за ротацията, която се очаква в началото на март.

"Ние сме на финален етап от оценката на работата на всеки един от министрите. Анализът показва до каква степен са изпълнени задачите, къде има забавяния. Става въпрос за много бързо наваксване, къде има нужда да си поговорим дали това ще бъде изпълнено в сроковете, в които сме ги заложили и след това с академик Денков ще седнем и поговорим и разбира се, този анализ ще бъде свързан вече и с министерствата, и с министрите, които носят отговорността за изпълнението на програмата", каза още Мария Габриел пред журналисти в Брюксел, където се провежда заседанието на министрите на външните работи на ЕС.
 "След това с академик Денков ще седнем и поговорим и разбира се, този анализ вече ще бъде свързан и с министерствата, и с министрите, които носят отговорността за изпълнението на програмата", добави тя.

Вицепремиерът посочи, че едва след този етап ще се говори за имена, смяна или не на министри и други въпроси.

"Когато предлагаш смяна, трябва да е с човек, за когото си сигурен, че може да влезе с летящ старт и да се справи със забавяниято, поради които има упреци към предшественика му. Имаме време (до ротацията) и затова пледирам да бъде оставена възможност министрите да си свършат работата. Част от тях са изключително активни, други набират скорост. Гражданите трябва да усетят, че министерствата работят в тяхна полза", каза още тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай