Вторник,

Марешки: Министрите на Радев и ДБ играят за картела в горивата

От: Стандарт -
Марешки: Министрите на Радев и ДБ играят за картела в горивата
A
A
A

"Закриването на Държавната петролна компания е поредното доказателство, че служебният кабинет и ДБ играят за картела в горивата. Ето защо години наред всички те мълчат за този бич за народа. Създаването на държавна верига бензиностанции на справедливи цени бе едно от най-разумните решения на 44-ия парламент. То щеше бързо да даде отражение върху доходите и на бизнеса, и на хората. Очевидно обаче на сегашните политици изобщо не им пука за народа и за икономиката, след като ги обричат на мизерия, на битка за оцеляване. Ако гласуват това решение, депутатите от 46-ото НС отново ще излъжат и предадат тези, които са ги избрали. За всички вече стана ясно, че са там за власт и за собствения си келепир".

Така Веселин Марешки коментира в социалната мрежа внесеният проектозакон на ДБ да се закрие Държавната петролна компания. Според партията на Христо Иванов нямало проблем с цените на горивата, следователно и причина за държавна намеса в бранша. Същата позиция в полза на картела зае преди месец и служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки още на президентските избори през 2016 г. беше категоричен, че само намесата на държавата в сектора с горивата ще прекрати безчинствата на картела. Не случайно тогава го подкрепиха близо половин милион българи, а в няколко града като Варна и Добрич, хората го поставиха на първо място пред основния му опонент Радев. Идеята за държавна верига бензиностанции, която да доведе до справедливи цени на горивата, а оттам и на много други стоки, беше акцент и в предизборната програма на ВОЛЯ за 44-ия парламент. Марешки и до момента е единственият политик, който се обявява срещу картела и в защита на доходите на хората. Той е и единственият бизнесмен, който от пет години реално се бори с картела в горивата, припомнят от ВОЛЯ.

Марешки многократно е обявявал, че изобщо не се притеснява от конкуренцията в лицето на държавата, напротив, точно тя ще реши проблемите в сектора. Стотици българи продължават да пишат на Веселин Марешки с молба да направи бензиностанции със справедливи цени и в техния град, защото изнемогват от грабежа.

Към днешна дата фактите показват, че въпреки че не е в парламента, Марешки продължава да  защитава доходите на милиони българи чрез бизнеса си – цените в неговите обекти са по-ниски с над 20 ст. за литър гориво. По изчисления това спестява на средностатистическо семейство повече от 5000 – 6000 лева годишно, а ползите за фирмите, които имат по няколко автомобила, се измерват със стотици хиляди лева.

„С всеки изминал ден народът обеднява, а новоизбраните политици създават хаос от некадърност и безхаберие. Не виждам как тези хора ще решат жизненоважните проблеми на българите“, заяви още Веселин Марешки. 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички