Манолова с акция с Булгартрансгаз, ГЕРБ бесни

Дружеството крие документи от Комисията по ревизията

Манолова с акция с Булгартрансгаз, ГЕРБ бесни | StandartNews.com

Мая Манолова и още четирима депутати от Комисията по ревизия отидоха в  Булгартрансгаз, за да поискат лично документите, които дружеството им отказало под предлог, че не могат да бъдат електронно изпратени, защото скенерите не работели.

В дружеството отидоха Явор Божанков от БСП, Георги Георгиев от "Има такъв народ", Калоян Янков от "Демократична България" и Андрей Вълчев от "Изправи се! Мутри вън!".

"Булгартрансгаз в каменната епоха ли се намира, или в ХХІ век", попита Калоян Янков.

Комисията изисква документи за проектите на договори от проведените обществени поръчки, отчети за извършеното строителство до момента, плащанията по газопреносната система и други документи, съгласно стартовия списък за ревизията, който комисията одобри на първото си заседание на 21 април 2021 г.

"Не само, че няма да ги получим в срок, но разбрахме, че т.нар. "чувствителна информация", представляваща твърдение за търговска тайна, няма да ни бъде предоставена и има голям вероятност да не ни бъде предоставена", отбеляза Георги Георгиев. Посещението на депутатите се излъчваше на живо във Фейсбук.

Очакваше се в 16 ч. депутатите да се срещнат с изпълнителния директор на дружеството Владимир Малинов, той обаче закъснявал, заради проточила се среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

"Нямаме по-важна работа от тази, която ни постави Народното събрание", заяви Манолова.

Около 17 ч. срещата започна, като на нея дойде и Теменужка Петкова, която се възмути, че не вижда представители на ГЕРБ

"Няма да предоставим документ, който ще накърни интересите на дружеството", заяви Петкова и нарече живото излъчване "фарс".

Малко по-късно ГЕРБ даде и специална пресконференция, на която обяви, че се подготвял "енергиен Костинброд". Тома Биков съобщи, че ГЕРБ ще иска оставката на Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай