Люта престрелка Радев–Демократична България. Оръжия и Украйна (ВИДЕО)

Президентът настъпи ДБ за атаките срещу служебното правителство

Люта престрелка Радев–Демократична България. Оръжия и Украйна (ВИДЕО) | StandartNews.com

В люта престрелка за оръжията, Украйна и модернизацията на българската армия се превърна шестата консултация на президента Румен Радев за съставяне на правителство. Разговорът бе с Демократична България. Държавният глава реши публично пред камерите да изясни позициите на ДБ по въоръжението на страната ни.  

ВИЖ ОЩЕ: Радев проговори за кабинет и избори. Каза кога дава третия мандат

В парламентарната република парламентарните сили са призвани да излъчат мнозинство за правителство. Тук няма малки и големи партии и сили в парламента, защото отговорността е обща, обясни Румен Радев в началото на срещата. Фрагментираният парламент прави усилията за излъчване на мнозинство труден, но не невъзможен процес, смята той. И напомни, че освен съставянето на правителство, пред парламента стоят и много други важни задачи.

ВИЖ ОЩЕ: Радев изпоти Демократична България с въпрос за Путин.Скандал за оръжие

Следя със загриженост това, което се случва в парламента и ми се струва, че не това очакват българските граждани, каза Радев. Нарастването на конфронтацията и противопоставяне и чертане на нови разделителни линии, вместо работа, критикува той. И попита ДБ как виждат възможностите за съставяне на правителство.

Като военен съм крайно критичен към вашите призиви да се разоръжим по време на война преди да сме доставили ново въоръжение, каза Радев на ДБ и попита в какви срокове са техните виждания това да се случи.

Съставянето на правителство ще е трудно - не по-малко от три политически сили са нужни, за да е стабилно. Но са нужни приоритети и конструкция, която да увери хората, че това не е безпринципна сбирка, отвърна Христо Иванов. И обясни, че ключово вече ще е диалогът и търсенето на форми на сътрудничество.

От "Демократична България" вече заявиха, че няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ. Христо Иванов предлага кабинет да се състави с мандата на "Продължаваме промяната", в коалиция с ДБ и с подкрепата на ГЕРБ, но без партията на Бойко Борисов реално да участва във властта.

Радев настъпи ДБ и за атаките им срещу служебното правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай