Понеделник,

Любен Дилов-син с разкритие за преговорите. Изненада във вторник

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
2100
Любен Дилов-син с разкритие за преговорите. Изненада във вторник
A
A
A

Сериозни различия в преговорите по програмите за управление и изработване на закони на ГЕРБ и "Продължаваме промяната" няма. Почти всичко е еднакво, може би изречено с различни думи. В момента се обсъжда управленска програма между ГЕРБ и ПП, дори получихме преди малко поредната чернова на техните виждания в една таблица. Това обяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

"Преговорите между ГЕРБ и ПП вървят много добре. От една ситуация има поне три изхода - два очевидни и един интелигентен. Ситуацията, в която се намираме, има повече от два очевидни изхода - предсрочни избори, кабинет на малцинство, с трети мандат... но интелигентният сочи ГЕРБ-СДС и ПП да направят общо управление, не казвам коалиция", коментира депутатът.

По думите му първите две политически сили носят отговорност кашата, в която се намираме през последните 2 години. "Сблъсъкът помежду им доведе до тази странна ситуация, която става все по-лоша. Доброто управление на кметовете помага да не се усети колко е зле държавата. Има цели министерства, които от година и половина не работят изобщо. Нямат правни и международни отдели", посочи той. И допълни, че е добре да има хора като "Възраждане", за да получи гласност и една различна позиция.

Според него има усилена размяна на мнения между ГЕРБ и ПП. "В Министерство на културата няма разминавания. Дори що се отнася до лицата няма такова. Коалиция на ГЕРБ с ПП ще ги прати в криза на идентичността. Трябва да се направи кабинет без ярки политически фигури и с авторитетни хора, които могат да се справят в тази ситуация. Вероятно на нови предсрочни избори ГЕРБ отново ще е първа политическа сила, какво ще промени това? Кабинет на малцинството е обречен да бъде конфронтационен. Тогава е лесно и сладко да бъдеш опозиция", отбеляза Дилов.

"Не знам какво ще се случи във вторник. Може би ще видим някакъв проектосъстав за министри на ПП. Иначе ние говорим с тях само за управленска програма", каза fye Дилов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com