Лошо! Румен Радев с много тежка присъда за страната

Каза за големият страх на партиите

Лошо! Румен Радев с много тежка присъда за страната | StandartNews.com

Никой не иска да управлява през тази зима. Това коментира Румен Радев на среща съ синдикатите днес.

Той припомни, че ролята на служебното правителство е временна и никога досега такъв кабинет не е внасял закон за годишен бюджет, а само актуализация.

Президентът атакува и партиите в парламента, като подчерта, че допреди броени дни някои лидери са призовавали „служебното правителство да не си и помисля да разработва и внася бюджет”.

„На същите лидери може би им замириса на избори и сега тичат пред вятъра и казват: „Ние мислим за гражданите, внасяйте веднага бюджет”, коментира още Радев.

А синдикатите обясниха защо са потърсили президентството. „То се оказа единствената устойчива институция, с която си заслужава да се водят сериозни разговори. А и ние не изключваме възможността вие да продължите да управлявате държавата през служебно правителство”, каза председателят на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, предаде Нова тв.

В отговор президентът подчерта, че не иска да дава повод за „безпочвени спекулации, че президентът узурпира цялата власт”. „Нищо подобно!  Всеки ден аз се моля и ви я давам, но няма кой да я поеме. Или има страх, и това е истинската причина - страх в партиите да поемат властта през зимата”, подчерта държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай