Липса на кворум провали заседанието на парламента

"Нямаме необходим брой народни представители в зала", информира Мирослав Иванов

Липса на кворум провали заседанието на парламента | StandartNews.com

Поради липса на кворум се провали днешното редовно пленарно заседание. Три опита бяха направени да се събере необходимият брой депутати – 121, но при последния такъв в зала бяха само 115.

Моля резултатът да бъде показан отново по групи, за да се види ясно кои народни представители са тук и си вършат съвестно работата и кои отсъстват от зала, заяви временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов. Отсъстващи бяха ГЕРБ-СДС, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане".

Депутатите не успяха да гласуват проектопрограмата си за работа за настоящата седмица. Като първа точка за днес беше предвидено приемането на процедурни правила за избор на нов председател на 47-ото Народно събрание. Това се налага след предсрочното освобождаване на Никола Минчев преди седмица. Депутатите трябваше да избират и нов председател на парламента.

За 19:10 ч. днес е насрочено извънредно пленарно заседание за гласуване на вота на недоверие към правителството. Мирослав Иванов заяви, че се надява тогава да се събере нужният кворум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай