Лидерите на партиите влизат НДК

Лидерите на партиите влизат НДК | StandartNews.com

София. Лидерите на партиите, основни претенденти за Европарламента, влизат в НДК, за да коментират резултатите от вота днес.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви партията си за единствения победител на изборите. Той каза, че правителството трябва да подаде оставка, тъй като ГЕРБ са победили не само БСП, но и лидера на ПЕС Сергей Станишев.

Илияна Йотова от КБ пък сподели, че партията ще приеме резултатите такива, каквито са, но тя е изненадана от ниската избирателна активностАнтон Кутев бе категоричен, че вотът е изобилствал с много нарушения.

ДПС утвърди мястото си на трета политическа сила, посочи лидерът на партията Лютви Местан

Красимир Каракачанов от ВМРО в коалиция с България без цензура обяви, че победата на ГЕРБ е "пир по време на чума". Водачът на листата Николай Бареков ще отиде в Брюксел, категоричен бе той.

Водачът на листата и говорителят на Реформаторския блок Меглена Кунева и Радан Кънев се обявиха за предсрочни парламентарни избори и заявиха, че Реформаторския блок остава цял и продължава да се развива.

"Големият разговор с десницата тепърва предстои и аз смятам да участвам в него", каза Надежда Нейнски, която води листата на Синьо единство.

Водачът на листата на коалиция КОД Антония Първанова заяви: "Видях, че голяма част от българите се интересуват повече от 50 лева, отколкото кой ще го управлява, а останалите са съгласни тези с 50-те лева да избират бъдещето им".

Лидерът на БСП Сергей Станишев влезе в НДК малко след 22 часа и отказа коментар. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай