Йотова: Изненадана съм от ниската активност

Йотова: Изненадана съм от ниската активност  | StandartNews.com

София. Кандидатът за евродепутат от БСП Илияна Йотова призна, че е очаквала повече българи да гласуват днес. "Аз съм изненадана по-скоро от много ниската активност на хората. Лично аз очаквах, че ще гласуват повече български избиратели", коментира тя навлизане в НДК.

"Това, което виждам в момента, дори няма 30%, ако са ми верни сведенията от последните резултати. Смятам, че разликата между нас и ГЕРБ ще се скъси, но, разбира се, тенденцията е – ГЕРБ е първа политическа сила", каза Йотова.

"Трябва да се погледнат и цифрите. Защото едно от изследванията сочи, че 70% от избирателите, които сега са дали гласа си за АБВ, са наши бивши избиратели. Така че неминуемо е дало своето отражение. Колко и с какви проценти, наистина предстои да видим. Другото нещо, което ми направи впечатление, очевидно е разделеният ляв вот", добави Йотова.

„Ще има сериозен преглед на програмата на правителството – всяка партия трябва да си направи изводите, ако има претенции да е сериозна. Ще направим анализ дали правителството изпълнява нашите обещания във всички области. Безспорно, резултатът е отражение и на работата на правителството. Все пак тя не призна успеха на ГЕРБ. И на парламентарните избори беше същото, но някой не успя да направи правителство, така че това не е показателно", коментира тя пред бТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай