Местан: Явно ДПС се утвърждава като стабилна трета политическа сила

Местан: Явно ДПС се утвърждава като стабилна трета политическа сила | StandartNews.com

София. "ДПС изпълни своите политически цели, които имаше на тези избори, да съхрани минимум позициите си в европейския парламент. Благодаря на избирателите на ДПС, този месец май бе достатъчно дъждовен, днешният ден бе един от малкото, в които можеха да вършат кърската си работа и при това гласуваха, гласуваха и за ДПС", коментира лидерът на ДПС Лютви Местан.

"Явно ДПС се утвърждава като стабилна трета политическа сила в България и не се оправдаха мрачните прогнози, че ДПС би могло да се измести от тези позиции. ДПС е коректен коалиционен партньор, който далеч преди вота обаче заяви, че ще уважи вота на българските граждани. Днес потвърждавам тази своя политическа дума. В този смисъл ние признаваме изборния резултат и след като видим окончателните данни ще направим оценка и за резултата на победителя - уверявам ви. Тя ще бъде достатъчно коректна. Аз вярвам на социологията, вярвам и на екзит пол, но имам някои съображения предвид разговорите, които имаме с наши местни структури, които ме задължават да бъда една идея по-предпазлив при по-общите оценки при вътрешно-политическите рефлексии на евровота. Защото ние ще бъдем изправени пред една реалност, ако ДПС е с три реализирани мандата и пред съвършено различна реалност, ако сме реализирали 4 мандата, каквито очаквания имаме. В този смисъл аз тази вечер съм в НДК и ще отговоря с удоволствие на всички въпроси", коментира Местан.

На въпрос какво е Младежка толерантност, Местан отговори, че тя е неправителствена организация и "когато говорите за младежите на ДПС искам да обърнете внимание на един факт, които се потвърждава от всички анализатори и социологически агенции - ДПС е една от най-младите партии в България. Ние имаме най-младият избирател във възрастова граница, която се определя като младежка."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай