Борисов: Има един победител и това е ГЕРБ

Борисов: Има един победител и това е ГЕРБ | StandartNews.com

София. "Искам да благодаря на българския народ, че оцени това, което сме направили и нашите експерти и ни постави на първо място", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на изборния ден.

"Утре (в понеделник - бел.ред.) в 12 часа ще дадем пресконференция след като станат известни окончателните резултати, особено резултатите от ромския вот, за да може да се направи един пълен анализ. Ние ще говорим само на база факти и на реална информация.

От направените до този момент класирания и обявени резултати има един победител и това е ГЕРБ. Трябва да поздравим Бареков за релутата, който е направил; ДПС също показа, че е в отлична форма.

Но ние не само победихме столетницата, но и победихме лидера на ПЕС в България."

Българският народ показа, че ГЕРБ трябва да е в управлението. С един глас ГЕРБ да има повече от БСП, те незабавно трябва да върнат мандата", каза Бойко Борисов.

Борисов прозова премиерът Пламен Орешарски и председателят на Народното събрание Михаил Миков да си подадат оставките и да последват предсрочни парламентарни избори.

Борисов коментира и внесения от ГЕРБ вот на недоверие: "Няма вече вот на недоверие, вотът на недоверие беше днес."

"ЕНП категорично побеждава в Европа. Няма как със Станишев в Европа да спечелят. Никой не ме е търсил, никой не ми е честитил", заяви Борисов.

"Те ако не подкрепят вота, ще стане ясно, че коалицията е четворна", добави той на въпрос дали ще разговарят с независимите депутати в парламента за вота на недоверие към правителството.

"Да е жив и здрав Станишев, дълги години да е председател на БСП. Те не могат да спечелят в България, как ще спечели ПЕС в Европа

Като партия победител, ще чакаме другите да търсят сближаване с нас. Зад нас стоят стотици хиляди избиратели. Няма логика, ние да търсим сближаване с другите, каза Борисов.

"Атака няма право да участва, хората не ги искат. Орешарски има ли морал, има ли срам?  Аз виждам реално утре да си подадат оставка и да почнат предсрочни избори", каза той.

„За съжаление, разсипват държавата и разсипването на България се знае, че се дължи на БСП, ДПС и „Атака", допълни Бойко Борисов.

Още към 18,30 часа десетки привърженици на ГЕРБ с тениски с лика на Бойко Борисов се появиха в залата за пресконференции в централата на партията. При всяко включване на телевизиите на живо те скандираха: „Победа, Бойко". Същото се случи и при появата на лидера на ГЕРБ и евродепутатите, които партията излъчи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай