Лекарка оглави БСП - Варна

Лекарка оглави БСП - Варна | StandartNews.com

Варна. Дългогодишен доктор–специалист и уважаван преподавател в Медицинския университет във Варна смени досегашния лидер Борислав Гуцанов начело на втората най-голяма градската организация на БСП след софийската. Доц. д-р Лидия Петкова е новият председател на червените във Варна. За поста бяха издигнати общо 14 кандидатури. След като 9 души си направиха самоотвод, се стигна до избор между Валентин Хамбарлиев, доц. Лидия Петкова и Януарий Вичев. Първият от тях събра 31 гласа, вторият – 123, а третият – 59.

Така с убедително мнозинство делегатите на конференцията, която се проведе във вторник вечерта, посочиха за свой лидер на градската организация доц. Петкова.

"Няма да е лесно след управлението на досегашния лидер Борислав Гуцанов, защото летвата е много висока. За мен този пост е голяма отговорност", каза за „Стандарт" доц Лидия Петкова. Тя е получила веднага поздравления от предшественика си, когото сменя заради избирането му за народен представител и партийното изискване да не съвместява депутатство с местното лидерство.

Доц. д-р Лидия Петкова ще бъде начело на червените край морето две години, през които предстоят обаче важните избори за евродепутати догодина и местните избори през 2015 г. Тя е втори мандат общински съветник от БСП, председател е на здравната комисия в местния парламент. Била е изпълнителен директор на МБАЛ"Св.Анна", сега е шеф на клиниката по урология в здравното заведение и преподавател в Медицинския университет във Варна. Член е на Световното, Европейското и Българското урологично дружество, като е и негов зам.-председател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай