Куклен е под полицейска обсада

Всички входно-изходни артерии на града са блокирани от полиция, а също центърът и всички квартали.

Куклен е под полицейска обсада | StandartNews.com

Всички входно-изходни артерии на града са блокирани от полиция, а също центърът и всички квартали. Три полицейски буса извършват обиски на цигански къщи, издирвайки участници в инцидента с група пияни цигани, потрошили и полицейски автомобил. Петима са отведени в Първо районно управление на полицията в Пловдив. Полицейската блокада ще остане поне 24 часа, тъй като органите на реда се опасяват рокери от Пловдив да не влязат в намиращия се на малко повече от 10 километра от града Куклен за отмъщение.

Според trafficNews.bg. над 20 цигани, провокирани след забележка за силна музика, са нахлули в частен имот, където голяма пловдивска фамилия с четири малки деца празнувала Великден. Съседи се обадили на тел. 112 и за минути на мястото пристигнали два екипа на полицията. Пияните мъже обаче нападнали и тях и изпотрошили полицейските коли. Според местните още от сутринта циганите са били пияни, а музиката била толкова силна, че се чувала из целия квартал.

Улицата е обитавана както от българи, така и от цигани, които от години живеят в разбирателство и такова нещо не се е случвало.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай