Край! "Промяната" с решение през сълзи (НА ЖИВО)

Върна мандата за кабинет

Край! "Продължаваме промяната - Демократична България" окончателно се сбогува с властта. Кирил Петков, Николай Денков, Христо Иванов и Атанас Атанасов влязоха при президента Румен Радев, за да получат и върнат едновременно втория мандат за съставяне на правителство.

ВИЖ ОЩЕ: Пред очите на всички! Див скандал за служебния кабинет (ВИДЕО)

ГЕРБ-СДС не се изпълниха уговорката, през сълзи каза Кирил Петков. И с мотива да се спестят 100 милиона лева, три пъти помоли президента Румен Радев да насрочи избори 2 в 1. Те са най-изгодни за ПП-ДБ, тъй като енергията от европейския вот за тях, ще им налее и парламентарни гласове. Социолозите са категорични, че при парламентарни избори на 2 юни и европейски на 9 юни, както сочат времевите изчисления на вота за НС, "Продължаваме промяната - Демократична България" ще се сринат на националния вот.

Видимо доволен, Румен Радев заяви на Кирил Петков, че ПП-ДБ ще си понесат отговорността за конституционните промени, които са орязали правомощията на президентската институция да формира служебен кабинет и да осъществява контрол върху дейността му. 

Очаквайте подробности!

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Факти
преди 4 седмици

Къде са сълзите?

Откажи