Красимир Стойчев каза кой е по-алчен – Борисов или новите

Според него Борисов е транзакционен тип, гледа моментната изгода, а не мисли стратегически

Красимир Стойчев каза кой е по-алчен – Борисов или новите | StandartNews.com

Уникален политически анализ направи бизнесменът Красимир Стойчев.

"Управляващите са образовани, не са толкова алчни, а мислят по-дългосрочно. Вероятно е да издържат до местните избори. Във всички формации има разумни и неразумни хора. Борисов е транзакционен тип, гледа моментната изгода, не мисли стратегически. Грешката му е, че стоя на власт когато вече беше изморен'', каза Стойчевв предаването на "На фокус" по Нова нюз.

"Винаги съм гледал модерни технологии - компютри, мобилни телефони, фотоволтаици. Не съм участвал в приватизации, нито съм бил замесен в руски интереси. Иван Костов е леко измислен човек, никога не е разбирал много от политика и икономика. Беше на правилното място, в правилното време.  Той се провали, можеше да бъде още 8 години на власт. Политиката у нас е персонализирана", коментира бизнесменът.

Според него жените на Костов и Петър Стоянов не са се разбирали и това е повлияло и на тях. "Вероятно ни чакат трудни години, трябва да се адаптираме към промените в цивилизационен план. На вододел сме да преминем към западната цивилизация. Това значи човек да има повече власт като индивид", заяви той. И добави, че сегашното правителство има голям шанс да се справи с кризите.

За него правилното е да се субсидира производството.

По думите му 4-те партии в коалицията имат проблем помежду си, а трябва да заедно да работят срещу инфлацията. "Руската зависимост е прозрачна - през природния газ. Системата им на доставки е квотна. Идеята е да се дадат различни квоти, за да се печелят бонуси, разпределени  от руснаците", посочи той. И припомни, че и преди е имало проблеми с газовите доставки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай