Костадинов каза „не“, в какво вижда решаването на кризата

Политиките, които ни предлага този кабинет, не бихме подкрепили, каза той

Костадинов каза „не“, в какво вижда решаването на кризата | StandartNews.com

Многото разминавания са причината "Възраждане " да не могат да подкрепят предложения от ГЕРБ-СДС проект на правителство на проф. Николай Габровски.

Ние считаме, че няма как да дадем подкрепа за проектокабинета на Николай Габровски, защото имаме сериозни и непреодолими вътрешно и външни разминавания, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

Политиките, които ни предлага този кабинет, не са тези, които ние бихме подкрепили, каза още той. Не чух думата „независимост“, „свобода“, „демокрация“, каза още лидерът на "Възраждане". Според него в проектокабинета липсва свободата и независимостта на България.

По думите на Костадинов не трябва съставянето на кабинет да е на всяка цена.

Вместо да осъзнаем, че имаме сериозен проблем с функционирането на българската държавност, която е поставена под заплаха, започнахме да говорим, че задължително, на всяка цена трябва да съставим правителство, каза той. И посочи, че не се осъзнава, че компромисите са довели до „плачевната ситуация“, в която се намира днес страната – народът да няма доверие на държавата си.

Костадинов смята, че парламентът често се занимава само и единствено със своите проблеми и изпада дори в битовизми. Вместо да си направим правилните избори, започнахме да плашим хората с нови избори, каза още той. 

Костадинов коментира, че огромната част от обществото не забелязва, че днес ще се гласува кабинет. Той припомни ниската избирателна активност.

Лидерът на „Възраждане“ напомни също, че депутатите представляват интересите на гражданите и затова са длъжни да говорят помежду си. Длъжни сме да търсим общото сечение на българския национален интерес, подчерта Костадинов. Според него, ако политиците успеят да постигнат това, то повече хора ще отидат да гласуват на следващи избори. Ако успеем да го постигнем, няма да ни притеснява дали изборите са през зимата или през лятото, каза още лидерът на „Възраждане“.

Костадинов посочи в края на изказването си, че най-доброто решение са нови избори, които, според него, са изход от политическата криза.

„Предизвикването на един насилен състав на кабинет в това Народно събрание само и единствено ще задълбочи политическата криза“, каза той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай