Коларова започва първи стъпки в реформата за средното образование

Коларова започва първи стъпки в реформата за средното образование | StandartNews.com

София. Служебният министър на ообразованието Румяна Коларова обяви, че Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" ще бъде основен приоритет в работата на министерството.

По думите на Коларова образованието не е система, в която за два месеца и половина могат да бъдат направени революционни промени, но приемствеността е много важна.

Анелия Клисарова подари на своя наследник на поста ученически звънец и каза, че най-важната задача за новия министър е успешното откриване на учебната година на 15 септември, предаде Дарик.

Коларова обърна внимание на Стратегията за висше образование, която беше внесена в Народното събрание, без да бъде приета. Служебният министър каза, че има идея да съгласува стратегията и да я актуализира съобразно един работещ план за действие.

Началото на учебната година за ученици и студенти Коларова открои като втори приоритет. Още по-важно според министъра е да се направят първи стъпки в реформата за средното образование.

Допълнението и изменението на Закона за средното образование беше приет с впечатляващ консенсус в Народното събрание, отбеляза Коларова. На въпрос с кои заместник-министри ще работи, новият министър отговори, че екипът й е готов, но ще го обяви през следващата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай