Кметовете отличници на ДПС в ръководството на НСОРБ

Радослав Ревански стана зам.-председател на НСОРБ, Неби Бозов оглави контролния съвет

Кметовете отличници на ДПС в ръководството на НСОРБ | StandartNews.com

Източник: ДПС

Кметовете отличници на ДПС влязоха в управлението на Националното сдружение на общините в България, което днес проведе общото си събрание.

Кметът на Белица Радослав Ревански, който спечели местните избори с 95,01% доверие, стана зам.-председател на НСОРБ.

Кметът на Сърница Неби Бозов, който има най-добър резултат в страната – 96,43%, стана председател на Контролния съвет на Сдружението. Кандидатурата му бе издигната от Ревански. В управителния съвет на Сдружението са още кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, кметът на Исперих Белгин Шукри и кметът на Върбица Мердим Байрям.

"Номинацията ми показва една много важна особеност на НСОРБ - за нашата организация няма малки и големи общини. Никога не съм очаквал, че като кмет на една от най-малките общини в България, ще имам честта да браня интересите на всички колеги в страната. Нетипично за повечето политици, но не си падам по дългите речи. Благодаря за доверието", каза Неби Бозов.

Председател на НСОРБ отново е кметът на Велико Търново Даниел Панов, който бе предложен за поста от градоначалника на Бургас Димитър Николов. Срещу него се изправи кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов от ВМРО. Той акцентира върху диспропорциите в регионалното развитие на страната.

Кметовете на Троян - Донка Михайлова (БСП) и на Димитровград - Иво Димов (ГЕРБ) станаха зам.-председатели, заедно с Ревански. Така беше спазен принципът заместник-председателите да са от различни политически сили.

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) не успяха да се преборят за заместник-председателско място, защото разполагаха само с 15 делегата на общото събрание, в което участваха около 400 градоначалници. Все пак в Управителния съвет на НСОРБ влязоха кметовете на София - Васил Терзиев и на Варна - Благомир Коцев.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай