Кметът на Белица с две големи новини

До четири месеца пътят до курорта „Семково“ ще е готов

Кметът на Белица с две големи новини | StandartNews.com

Източник: ДПС

До  четири месеца ремонтът на пътя от Белица до курорта „Семково“, за който държавата отпусна над 10 милиона лева, ще бъде напълно  завършен. Общината очаква  положително решение от държавата  за безвъзмездно предоставяне на  100 хектара  от урбанизираната територия , за  разширяване на ски зоната.

Развитието на курорта „Семково“  е основен приоритет за местната власт в  Белица и  хората от общината.  Голяма част от инфраструктурата вече е изградена или основно ремонтирана, каза кметът Радослав Ревански.

Готов е и общият устройствен план на туристическата зона,  в който се предвижда  нова писта и изграждане  на малки постройки за нуждите на туристите.

15 милиона лева  е вложил първият сериозен инвеститор Матиас Цайтлер, който  ремонтира неработещия от години  хотел  на Семково.

Организаторът на единствения по рода си у нас  фестивал на дигиталните номади  предвижда в него да живеят и работят ай ти специалисти от целия свят.

Кметът на Белица Радослав Ревански очаква положително решение  от държавата да  предостави на общината част от урбанизираната територия.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай