Кирилов: Няма правни нарушения при апартаментите

Министърът очаква на мислещите българи да стане ясно, че няма нарушения при имотите

Кирилов: Няма правни нарушения при апартаментите | StandartNews.com

Обективно правото не е нарушено. Смятам, че това ще стане ясно на голяма част от мислещите българи, каза министърът на правосъдието Данаил Кирилов в предаването „Панорама“ по БНТ. Той коментира нашумелия в последните седмици скандал с имоти на властта.

„Винаги се говори за това морално и справедливо ли е. Ако говорим за пазарност, то там няма морал, има обективност и съгласие на две страни, които постигат интереса си“, заяви министърът.

„Нека да върнем лентата назад във времето. Да си спомним времето преди 12-15 години и тогава имаше скандали с продажба на държавни и общински имоти“, коментира Кирилов. „Дискусията вече е дали цената съответства на пазарната. Коя цена е адекватна, данъчната оценка или пазарната цена? Обществото за тези 15 години е станало много по-взискателно“, посочи той.

„Не смятам, че сме решили проблема с корупцията. Но ако това ни е проблемът в борбата с корупцията, значи сме еволюирали за тези 15 години много“, коментира правосъдният министър. По повод критиките към законодателната дейност на парламента, Кирилов изтъкна: „Законодателният процес се подобри. Ние въведохме английския модел на оценка и съответствие на законодателството, и го следваме“. Той отрече поправката за КПКОНПИ да е направена за конкретен човек

По повод създалото се напрежение в Габрово, министърът заяви: „Реакцията на обществеността в Габрово, не искам да деля хората по етнически принцип, е резултат от извършено тежко престъпление. В случая държавността трябва да бъде отстоявана, а правото трябва да бъде защитено“.

„В трудна ситуация трябва в максимална степен да подредим основните правила, нужди и потреби на държавността в България. Една от тези потреби е възстановяването на доверието“, обясни Кирилов. „Всичките ни усилия би следвало да търсят възстановяване на доверието“, обяви той.

„Опозицията ни често прибягва до атака, деструкция, злепоставяне, за да взриви фундамента на демокрацията - доверието в правото и държавността“, заяви правосъдният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай