Христо Иванов проговори за скандалния запис. Оправданията!

Демократична България щяла да пусне пълното видео от срещата на депутатите си

Христо Иванов проговори за скандалния запис. Оправданията! | StandartNews.com

Лидерът на Демократична България Христо Иванов проговори за скандалния запис от сбирка на ДБ, в който говори как ПП искали Бойко Рашко да е бухалка. Но най-вече, че преговорите за кабинет са словесна еквилибристика, в която ДБ участва информационно, защото изборите вече е ясно, че ще са на 16 октомври. Заради записа, в който Иванов признава, че ПП наричат ИТН "мафия", Слави Трифонов обяви, че излиза от преговорите за кабинет, което означава, че отиваме на избори.

ВИЖ ОЩЕ: Задкулисието лъсна! Ето как се реди кабинетът и коя е бухалката (ВИДЕО)

Този запис се превръща в пропаганден материал, от който се разпространяват отделни откъси и извадени от контекста цитати. Затова сега ние ще качим на страницата на "Да, България" целия разговор. Нека всеки да се запознае с целия запис и да види, че става дума за една абсолютно рутинна среща на ПГ на ДБ, ние сме професионални политици и сме длъжни да обсъждаме всички аспекти, с всички възможни позиции на играчите и елементи на тяхното позицониране. Това е нормалното ежедневие в парламента, коментира Христо Иванов в пръв коментар на изтеклия запис.

ВИЖ ОЩЕ: Слави сложи край. Не сме мафия, отиваме на избори! (ВИДЕО)

Ние заложихме на позицията, че трябва да има правителство, колкото и да е трудно. Не защото много се харесваме или си имаме доверие в тази коалиция. Не, защото  има лесни отговори, а защото смятаме, че идва тежка зима и страната няма нужда от задълбочаване на кризата, обясни лидерът на ДБ.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС: Държавата е на ръба на пропастта. Незабавни избори

По думите към преговорите за правителство се подхожда с голяма отговорност. "Ако на някой не му харесва това, може би не разбира просто как се прави политика". "Ние бяхме готови в името на това да има правителство да изтеглим нашите министри и да дадем само парламентарна подкрепа. Ако в крайна сметка Слави Трифонов реши, че трябва за четвърти път да строши всичко и неговата парламентарна група се подчини на този импулс, ДБ ще отидем спокойни на избори", каза още Христо Иванов.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ викат Радев на помощ, искат да действа незабавно

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай