Слави сложи край. Не сме мафия, отиваме на избори! (ВИДЕО)

По-рано изтече запис от заседанието на групата на "Демократична България"

Слави сложи край. Не сме мафия, отиваме на избори! (ВИДЕО) | StandartNews.com

Вече нямаме никакво място в тези безсмислени и лицемерни преговори. Не се страхуваме да отидем на избори, заяви лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов в специално обръщение, след като по-рано днес изтече запис от заседанието на групата на "Демократична България".

"Днес Христо Иванов и ПГ на ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят – в сградата на НС, в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика", коментира Трифонов. 

Той цитира следното изказване на Иванов: „(...) Допуснахме мисълта да се разговаря с ИТН. Това означава, че те вече не могат да кажат „ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели”, т.е. – нещата започнаха леко да се размиват".

„В прав текст Иванов признава, че ПП и ДБ ни наричат мафия, не защото е така, а защото така те изглеждат „бели”. Признаха, че нагло, брутално лъжат. Това е просто отвратително”, отсече Трифонов.

Той обвини ДБ в „симулация на преговори". „Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. Всички чакаме мандатоносителят да каже кой ще е кандидатът за премиер, как ще изглежда тяхното предложение за правителство. А те мислят, че трябва да се обсъжда какъв министерски пост ще заеме Кирил Петков. Ами, никакъв, бе, Христо! Никакъв министерски пост не трябва да заема Петков. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България – политиките, управленската програма? Ето ви лицемерието в най-чист вид", категоричен бе лидерът на ИТН.

„Аз изтривалка ли съм? Аз ли съм оправданието за некадърността на едни аматьори? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително! Отвращавате ме! Нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате – рушите! Оказа се, че неадекватността и неспособността да се управлява не може да се прикривана с добре облечени думи. С добре облечени думи може да продаваш пробиотици, но не и да управляваш държава! Затова сега ще бъда пределно ясен – ние вече нямаме място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото току-що Христо Иванов ги прекрати. Ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори. Не се страхуваме от избори и това какво ще се случи на тях”, допълни Трифонов.

Лидерът на ИТН напомни на избирателите, че те са суверенът и трябва да решат „дали да дадат доверието си на хора, които казват истината, или на такива, които лъжат и лецемерничат”.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Задкулисието лъсна! Ето как се реди кабинетът и коя е бухалката (ВИДЕО)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай