ДПС: Държавата е на ръба на пропастта. Незабавни избори

Мустафа Карадайъ с остра декларация в парламента

ДПС: Държавата е на ръба на пропастта. Незабавни избори | StandartNews.com

Дори и четворната болшевишка коалиция отново да излъчи правителство, неговият живот ще бъде не повече от 6 месеца. Тогава, в края на годината, енергийната криза, галопиращата инфлация, задаващата се рецесия и липсата на бюджет за 2023 г. ще хвърлят страната не само в пропастта на невиждана досега бедност, но и в бездната на омразата, отмъщението, реваншизма и контрареваншизма. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на ПГ на ДПС. Призоваваме Президента на Републиката да приложи Конституцията, като се съобрази с решение 20 от 1992 г. на КС и час по-скоро да насрочи предсрочни парламентарни избори, категоричен бе Карадайъ.

Ето цялата декларация на ДПС, прочетена от Мустафа Карадайъ в парламента:

 

Държавата е на ръба на пропастта. В разгара на световна енергийна криза, когато доставките на горива за Европа са блокирани, а Брюксел зове да пестим 15% от газа, България остана без най-важния си регулатор - Комисията за енергийно и водно регулиране.

Оказа се, че както цялата власт на „Промяната", и КЕВР е зачената в грях и лъжа. Председателят й е избран в нарушение на Конституцията, така както прегазвайки Основния закон на страната, Кирил Петков влезе в Министерски съвет, за да употреби властта в интерес на себе си и приятелския си кръг. Черните списъци на Асен Василев, както и незаконните арести, нахлувания по домовете на възрастни инвалиди и безобразията по време на изборите през 2021г. на Рашков само тези, които не са ги обжалвали те не са спечелили делата в съда.

Днес, година след като Кирил Петков и Асен Василев бяха имплантирани във властта от задкулисието, клетвопрестъпничеството стана патриотизъм, лъжата – норма/закон. Нарушаването на Конституцията вече е героизъм, а върховенство на правото има само, когато цялата съдебна власт е в ръцете на умнокрасивитета (Прокопиев), или правораздаването се упражнява от болшевика, реставратор на комунизма, чрез антихуманни и репресивни методи и прийоми от онова време, естествено в нарушение на Конституцията и Законите на страната, в рушене на демокрация, държава и държавност.

Незаконните решения станаха основен закон. КЕВР е нелегитимна, но определя шоковото поскъпване на ток, газ и вода. Вместо премиерът в оставка да е в парламента, за да търси изход от патовата ситуация, той отиде в Азербайджан да договаря газ, без кабинетът да е обявил каквато и да е стратегия за решаване на енергийната криза.

Всяко решение на кабинета се отменя еднолично от Кирил Петков или Асен Василев в мига, щом застраши битието им. 800 хил. бяха спрени от Асен Василев заради "санкциите срещу Русия". За да има преговори с БСП обаче сумата бе разблокирана. Четири месеца Петков яростно защитаваше скандалния меморандум с "Джемкорп", за да го отмени за една нощ с фрапиращия мотив - "да бъде свалена темата от общественото внимание". Гръмко въведеният лимит за 5 млн. кредити от ББР, тази седмица тихомълком падна, за да може, който трябва предизборно, да се възползва от държавната банка. Впрочем само да кажа, вместо обещаните доказателства от Кирил Петков и Асен Василев относно г-н Пеевски, вчера чухме директора на банката да опровергава техните лъжи по адрес на г-н Пеевски.

Господа управляващи, няма ли да се извините за калната кампания, с която се изкачихте по гърба на ДПС, за да влезете във властта? Едва ли! - за вас чест и достойнство са мръсни думи. Единственото което има значение са офшорките ви, банковите ви сметки, комисионните ви и сделките ви в интерес на семейно-приятелския кръг, и най-вече на ментора ви олигарха и медийно-енергиен монополист.

С тези нови "ценности на промяната" обаче вие направихте България не по-богата, както обещахте, а я загробихте с милиарди дългове и неустойки, които ще плащат и следващите поколения.

Енергетиката е в колапс, бизнесът в ступор, хората в ужас, как ще вържат двата края. Планът за възстановяване не само буксува, защото не написахте законите, но и ще бъде орязан най-вероятно с още един милиард заради скандалната ви сделка с офшорката "Джемкорп".

Уважаеми госпожи и господа,България вече е в тежка политическа криза. Белезите за това са:

1. Има министри, но няма власт. Всеки член на кабинета спасява собствената си кожа, правителството не работи за хората.

2. Преговорите за кабинет изкуствено се протакат, не за да се определят приоритети, а да се приемат нови репресивни органи преди изборите. За всички е ясно каква ще бъде новата роля на Бойко Рашков в КПКОНПИ и чия бухалка ще бъде там, естествено пак в нарушение на Конституцията и Законите на страната, защото това беше условието да се водят преговори за съставяне на правителство с третия мандат.

3. Народното събрание е изчерпано от съдържание, защото вместо да решава проблемите на хората и бизнеса, във фокуса на дневния му ред са завладяване на репресивните органи на държавата за лична употреба срещу опонентите по време на предстоящите предсрочни избори, след като станахме свидетели на безобразията в независимите регулатори, което беше предшествано от узурпирането на властта от задкулисието.

Уважаеми госпожи и господа,

Изходът е само един. И ние от ДПС ясно го заявихме - незабавно разпускане на 47-ото НС и предсрочни избори наесен, а не днес както чуваме с болшевишки прийоми от времето на правителството на Жан Виденов да задържат властта, както тогава се казваше – до кръв или още  45г. Категорични сме, че дори и четворната болшевишка коалиция отново да излъчи правителство, неговият живот ще бъде не повече от 6 месеца.

Тогава, в края на годината, енергийната криза, галопиращата инфлация, задаващата се рецесия и липсата на бюджет за 2023 г. ще хвърлят страната не само в пропастта на невиждана досега бедност, но и в бездната на омразата, отмъщението, реваншизъм и контрареваншизъм.Призоваваме Президента на Републиката да приложи Конституцията, като се съобрази с решение 20 от 1992г. на КС и час по-скоро да насрочи предсрочни парламентарни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай