Хасан Азис разкри на чий гръб се крепи държавата

Най-важният проект за хората е санирането

Хасан Азис разкри на чий гръб се крепи държавата | StandartNews.com

Общата оценка на местната власт е, че в условия на криза тя се оказва гръбнак на държавата. Местното самоуправление през последните 3 години е кризисно. Това коментира в "Още от деня" кметът на Кърджали Хасан Азис, който е и заместник-председател на Управителния съвет на Сдружението на общините в България.

За Плана за възстановяване и устойчивост Хасан Азис каза, че общините могат да участват с проекти на обща стойност 7 млрд. лева. Акцентира обаче, че се движим с около 2 години закъснение по плана.

Сега се опитваме да реализираме проекти, които сме разработвали 2020 година. Всички общини са подали съответните заявления, заяви Хасан Азис. Даде и примери за сферите, в които се разработват проекти - енергийна ефективност, 62 млн. лева са заделени за улично осветление, 74 общини са кандидатствали. С европейски средства ще се изграждат и младежки центрове.

Като най-важен проект, който касае хората, определи санирането на жилищните блокове. Там средствата са около 1,1 млрд. лева. Очаква се с тях да бъдат санирани близо 3000 жилища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай