Каримански разкри защо го заляха с помия

Първите шепи кафява течност полетяха час-два, след като станахме двама, каза той

Каримански разкри защо го заляха с помия | StandartNews.com

Голямата част от тези, които не гласуваха за мен лично ми казаха, че ме подкрепят и поради политическо решение няма да могат да гласуват така както биха искали, каза Любомир Каримански, след като парламентът отхвърли кандидатурата му за управител на БНБ, предаде БГНЕС.

ВИЖ ОЩЕ: Коалицията предаде Каримански. Не го избра за шеф на БНБ (ОБНОВЕНА)

"Получих голям и мъдър урок, който ще ми помогне, защото не контролът на парите в България, а знанието е незаменима ценност. Знанието получих аз, а не вие депутатите, твърдеше се, че съм почтен и работлив, почти една година от съвместното ни пребиваване в тази зала. Изглежда съм бил такъв, когато два пъти през бюджетната комисия или през ръцете ми минаха бюджетите на България за около 60 млрд. лева. Положих всички усилия и проявих несправедливост към хората опазващи културната памет в България, каквито са музейните работници, да може поне частично да се възстанови тази справедливост", посочи Каримански.

ВИЖ ОЩЕ: Истината за Инвестбанк, Каримански и онзи 1 млн. лв.

"Оказа се, че съм със спорна репутация. След това обаче, твърдеше се, че 60 млн. от бюджета по грешка са отишли към фирми, за които е заинтересована опозицията, днес разбрах, че това не е грешка, добър урок", каза Каримански.

ВИЖ ОЩЕ: Атанасова към ПП: Извинете се на Гюров и Каримански

"Твърдеше се, че разчитам на ГЕРБ и ДПС, когато останах сам, но никой не пресметна, че се разчита на тях още в момента, в който издигнеш втори кандидат, иначе сметката не излиза, подчерта Каримански. Странен урок. Твърдеше се, че българските банкери не стават, нали така? До този извод колегите бяха спестили това свое мнение, просто не знаех, че това е така, бих го нарекъл добър урок", заяви той.

ВИЖ ОЩЕ: Христо Иванов различен. Моли за съгласие, плаши с Путин на изборите

"Забележително беше, че нямаше помия срещу мен, докато само аз бях анонсиран за кандидат. Не е ли странно, първите шепи кафява течност полетяха час-два, след като процедурата за внасяне на кандидатури приключи и станахме двама. Удивително съвпадение, добър урок", коментира още Каримански.

ВИЖ ОЩЕ: Цонев разкри защо Иво Прокопиев иска да сложи ръка на БНБ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай