Христо Иванов различен. Моли за съгласие, плаши с Путин на изборите

Иска промяна в конситутцията

Христо Иванов различен. Моли за съгласие, плаши с Путин на изборите | StandartNews.com

Призив за съгласие между партиите в парламента, за да продължи съдебната реформа и да се приемат поправки в Конституцията, отправи от парламентарната трибуна лидерът на „Да, България” Христо Иванов. Той направи това на старта на дебатите в пленарна зала за избор на гуверньор на БНБ. След отказа на Андрей Гюров от ПП да участва в надпреварата единственият кандидат за поста е шефът на Бюджетната комисия в НС Любомир Каримански (ИТН).

ВИЖ ОЩЕ: Атанасова към ПП: Извинете се на Гюров и Каримански

Иванов се обърна към опозицията. Нека заедно да разработим общ проект за промени в конституцията, за да направим следващата стъпка за нормализиране на политическия живот, каза той. Само допреди по-малко от месец Демократична България отказваше да разговаря с опозицията в парламента и лепеше етикети на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”.

ВИЖ ОЩЕ: Истината за Инвестбанк, Каримански и онзи 1 млн. лв.

Смисълът на това управление е особено важен, за да ни обединява. Предлагам да продължим по линия на съдебната реформа, обърна се Иванов към управляващото мнозинство.

Надявам се, че след почивката по Великден сега, ще можем да работим, каза още той. И предупреди: Рискът да предизвикаме избори, за да бъдат спечелени от Путин, е нещо, което не можем да си позволим.

Трябва са намерим съгласие да реформираме съдебната система, категоричен бе съпредседателят на ДБ. Той даде за пример гласуваното в четвъртък закриване на спецправосъдието и напомни отново аргументите но управляващите защо е трябвало да бъде направено това.

Политическата система не трябва да бъде прибежище на хора, които се крият зад имунитета от правосъдието, категоричен бе Иванов.

Следващите важни стъпки пред коалицията били да реформира КПКОНПИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай