Атанасова към ПП: Извинете се на Гюров и Каримански

Започнаха дебатите за избор на гуверньор

Атанасова към ПП: Извинете се на Гюров и Каримански | StandartNews.com

Тежки думи към „Продължаваме промяната” отправи лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова към управляващото мнозинство. Повод бе избора на гуверньор на БНБ.

ВИЖ ОЩЕ: Истината за Инвестбанк, Каримански и онзи 1 млн. лв.

Очаквам да се извините на двама души. Единият е Андрей Гюров, че позволихте вашият колега, председателят на най-голямата парламентарна група да бъде унижаван. 20 дни в първата процедура за избор на гуверньор на БНБ не се сетихте за неговата, „блестяща” кандидатура и не го номинирахте. После защото 7 дни убеждавахте всички, че това е  най-подходящият кандидат , брилянтен, каза Десислава Атанасова по време на дебатите по избора на единствения кандидат за БНБ – Любомир Каримански.

ВИЖ ОЩЕ: Христо Иванов различен. Моли за съгласие, плаши с Путин на изборите

Вторият човек, на когото трябва да се извините, е г-н Каримански, председателят на бюджетната ви комисия, управляващо мнозинство, продължи Атанасова. Защото 20 дни и него не номинирахте, а през 7-те дни на втората процедура изляхте в пряк смисъл помия върху неговата кандидатура, категорична бе Атанасова.

ВИЖ ОЩЕ: Биков каза защо подкрепя Каримански

Сега, какво предстои? Върховна демонстрация как коалицията не може да вземе нито едно решение, каза народният представител от ГЕРБ.

Че не може да намерите решение на кризите, това е ясно на всички. Че си служите само със слогани за политическа пропаганда, това е ясно на всички, каза Атанасова.

И обяви: Става ясно и друго – коалицията и е пред саморазпад. Не можете да вземете решение за парите за пътища, не можете да вземете решение за нищо.

Атанасова обяви, че МВР-шефът Бойко Рашков дължи отговор кой е заплашвачът, пратил заплашителен смс на Каримански. Но е как  и защо „Гюров взе това „лидерско” решение да се откаже от надпреварата - със заплаха ли, с смс ли, с обещание за по-висок пост ли?”.

Как гласувате г-н Каримански да е шеф на Бюджетната комисия, да изнесе два много тежки бюджета, да не спи, за да оправи всичките ви бакии, защото нямате никаква представа как се прави бюджет, а не приемате Каримански за гуверньор на БНБ, риторично попита още Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай