Караянчева с отворено писмо до земеделския министър

Караянчева с отворено писмо до земеделския министър | StandartNews.com

София. Народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева изпрати отворено писмо до министъра на земеделието и храните Димитър Греков. В него тя предупреждава за сътресения в Кърджалийско, ако бъде отстранена Йорданка Гочева от поста си на директор на ОД „Земеделие". Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Властовите претенции на ДПС в региона може да доведат до разбиването на едно работещо административно ниво, твърди Караянчева.

„През последните четири години в област Кърджали бяха усвоени над 108 млн. лева под формата на европейски субсидии и национални доплащания за земеделските производителите. Други 71 млн. лева бяха спечелени с проекти на фермерите и общините по Програмата за развитие на селските райони. Земеделието е водещ отрасъл и ключът към икономическото съживяване на Източните Родопи. То е залегнало като приоритет и в Областната стратегия за развитие за следващия планов период – 2014 - 2020 г. ". Това каза депутатът от ГЕРБ и уточни, че не хвали предишното управление, а иска да даде доказателства, че е необходимо "компетентно управление на местно ниво", което вижда в лицето на Гочева.

"Гочева е специалист с доказана експертиза, висока репутация и опит. Под нейното ръководство дирекцията се нареди сред отличниците в страната. Разбирам, че в последно време върху Вас, като министър на земеделието, е оказван политически натиск за нейното освобождаване в полза на представител от квотата на ДПС", пише в писмото на Караянчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай