Карадайъ се среща с Макрон в Брюксел, обсъжда войната в Украйна

Той ще разговаря с представителите на партиите членове на АЛДЕ в Брюксел

Карадайъ се среща с Макрон в Брюксел, обсъжда войната в Украйна | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще се срещне с представителите на партиите членове на АЛДЕ в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на партията.

Очаква се Карадайъ да разговаря с френския президент Еманюел Макрон, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и с премиера на Нидерландия Марк Рюте.

В центъра на разговорите на срещата на върха ще е войната в Украйна и ситуацията по отношение на сигурността в Европа.

Партиите от АЛДЕ ще дискутират и стратегически въпроси преди и след европейските избори през 2024 г., включително взаимоотношенията на АЛДЕ с новоучредената партия „Ренесанс“ на президента на Франция Еманюел Макрон.

АЛДЕ е една от най-големите европейски партии, които са сериозно представени в Европейския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент. Политическото семейство съществува от 1976 г. В АЛДЕ членуват 70 партии. През юни тази година евродепутат Илхан Кючюк беше преизбран за съпредседател на Партията на европейските либерали АЛДЕ по време на 42-я ѝ конгрес, който се състоя в Дъблин. На форума през юни бяха обсъдени предизвикателствата пред Европейския съюз и приоритетите на Европа преди следващите европейски избори. Сред ключовите теми, дебатирани на форума, бяха бъдещето на Европа, енергийните доставки, войната в Украйна и пътят към мира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай