Кандидатът на ВМРО с липсваща бюлетина даде показания

Кандидатът на ВМРО с липсваща бюлетина даде показания | StandartNews.com

София. Александър Димитров, който на извънредните избори за народни представители беше кандидат на ВМРО – БНД, даде показания в столичното VІ-то Районно управление на МВР, съобщават от пресцентъра на партията.

Поводът е жалбата, която той изпрати до президента, министър-председателя, главния прокурор и омбудсмана, в която описва случая с липсващия му глас в протокола на 28 секционна избирателна комисия, в която гласува в столичния район „Красно село".

„Впечатлен съм от бързата работа на главния прокурор. Само за два дена жалбата е придвижена и бях извикан да дам показания в VІ-то РУ.", коментира Димитров, изказвайки адмирации към работата на прокуратурата.

Освен него показания са дали сестра му, баща му и съседът, които гласуват в тази секция, но и техните гласове също не са били отчетени и липсват в протокола на комисията. Всички те твърдят, че са гласували за ВМРО – БНД, но комисията е записала в протокола си 0 гласа за партията.

От VІ Районно управление Димитров е получил уверения, че има достатъчно доказателства за твърденията му, че е извършена манипулация в изборните резултати на 28 СИК, за дабъде образувано досъдебно производство. Членовете на 28 СИК ще бъдат извикани за обяснение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай