Камбитов: Нова спортна площадка за Изгрев, ще профилираме улиците

Камбитов: Нова спортна площадка за Изгрев, ще профилираме улиците  | StandartNews.com

Кандидатът за втори кметски мандат от ГЕРБ Атанас Камбитов пое ангажимент да бъде изградена нова мултифункционална детска площадка в село Изгрев. „Това нещо ще бъде заложено в бюджета за 2016 година. Искам да добавя, че в Благоевград за последните четири години са изградени 64 спортни и детски площадки. Сред приоритетите на общината през последния мандат са точно децата и осигуряването на тяхното здраве", каза в препълнената зала кандидат-кметът. Той обеща, че ще бъдат профилирани и улиците в селото. Поясни на местните хора, че от следващата година общината ще може да концентрира усилия върху подобряване на условията за живот в селата, тъй като до средата на 2017 година има 176 млн. лева, защитени по европроекти.

„Благоевград е по-специфична община, ние сме градска алгомерация и нямаме възможност като много други общини да усвояваме средства по проекти за селските райони. Сега, когато имаме гарантирани тези 176 млн. лева, общината спокойно ще може да съсредоточи усилия и върху развитието на селата", обясни Камбитов. По време на срещата в село Изгрев беше обсъден и възможността за изграждане на църква в селото, както оборудване на лекарски кабинет, който да обслужва хората в селото. „От наша страна няма проблем да бъда ремонтирано и обзаведено помещение, което да функционира като лекарски кабинет, въпросът е да се намери лекар, който да поеме ангажимент и да работи на място", увери Камбитов. На събитието присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева и кандидати от листата за общински съветници.

На специална среща с Камбитов кандидатите за общински съветници от листата на Обединени земеделци обявиха категоричната си подкрепа за кандидатурата му за втори кметски мандат. Той благодари за подкрепата и доверието. Камбитов получи благодарствен адрес от ръководителя на Клуба по художествена гимнастика „Пирин" Лидия Стоянова.

„Миналата година дойдохме тук и получихме невероятна подкрепа. Безкрайно благодарни сме на г-н Камбитов и на община Благоевград. Целият ни екип е от София, но едва ли някога ще се разделим с Благоевград, защото срещнахме толкова топлота тук", каза Лидия Стоянова. В Клуба по художествена гимнастика, който бе създаден през октомври 2014 г., спортуват десетки деца. Младите гимнастички вече имат спечелени множество медали от състезания и първенства.
Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай