Калин Стоянов отсече! Разкритие за Петков и митниците

Какво обясни министърът в оставка

Калин Стоянов отсече! Разкритие за Петков и митниците | StandartNews.com

По отношение на г-н Кирил Петков. Едното негово искане, което беше в моя кабинет в министерството, беше за ръководител на оперативния щаб на изборите да сложим зам.-министър Ценкин. Аз му казах, че това може да се случи трудно, а дори и невъзможно.

Това заяви в кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов.

"Винаги назад във времето тази функция е изпълнявана от главния секретар. Няма как политическо лице да се занимава с изборите, трябваше да е главсекът", поясни силовият министър.

"Асен Василев не е идвал в моя кабинет. Г-н Борисов никога не е идвал в кабинета ми", каза той.

"За пореден път ще кажа, че единственият човек, с когото съм разговарял, който ме покани и ми предложи да вляза в кабинета „Денков“, това е г-н Кирил Петков.

„Мария Габриел към онзи момент дори не я познавах. Казвам ви с кого съм се срещал и кой ми предложи да съм част от кабинета“, уточни Стоянов.

По думите му с него не е говорено да бъде част от служебния кабинет.

„Не мога да ви кажа нищо за казуса в Агенция Митници. Това е разработка, водена от ДАНС и КПК“, заяви Стоянов.

„По темата „Нотариуса“ искам да започна с нещо важно. Направиха се много внушения и неистинни твърдения по мой адрес. Този човек не съм го виждал, никога не съм разговарял с него – по телефон, приложение, дори и по пощенски гълъб“, категоричен бе министърът в оставка.

По думите му, дори едно лице да е сътрудник на МВР, това не значи, че не подлежи на разследване и наказателна отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай