Калфин: Трябва да има коледни добавки за пенсионерите

Калфин: Трябва да има коледни добавки за пенсионерите | StandartNews.com

Искрено се надявам да има коледни добавки за пенсионерите. Има разбиране от страна на правителството. Всичко зависи от средствата в бюджета и от финансовият министър. Това заяви пред bTV министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

"По-добре е обаче да пенсиите да бъдат високи и да не се занимаваме с такива добавки", допълни той. Според него средната пенсия в момента в България е 336 лева.

"Детските добавки не са средство, за съжаление, с което хората могат да си гледат детето. Тези пари се дават на родителите, които имат под 350 лева доходи на глава от семейството", информира социалният министър. По думите му, ако всички деца получават детските надбавки, сумата ще се намали.

"Има около 3000 свободни места за учители в момента в България. Това е сериозен проблем, засягащ и образованието", разкри Ивайло Калфин. "Имаме заслуги в увеличаването на работните места", допълни той.

Социалният министър коментира и темата за бежанците. "Горещите точки трябва да бъдат изкарани извън Европа. Ние трябва да искаме, искаме и получаваме помощ от Европа за бежанците. Парите за мигрантите идват от Европейския съюз и националния бюджет. Трябва да се грижим за бежанците, които идват в България", завърши Ивайло Калфин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай