Калфин с обръщение към британците в You Tube

Калфин с обръщение към британците в You Tube | StandartNews.com

"Българите не са твърде много, те работят, те си плащат данъците, имат своя принос към британската социална система и това е проблем не за вас, а за България, защото ние бихме искали тези хора да са тук и да работят в своята страна". Toва посочва в свое видео обръщение към британския народ евродепутатът Ивайло Калфин по повод имигрантска вълна от България. Видеото в канала на политика в You Tube e качено два дни преди падането на ограниченията на трудовия пазар във Великобритания.

Заплахите от страна на някои политически партии, главно националисти, са твърде далеч от реалността, казва още евродепутаът.

От близо 600 безработни в Обединеното кралство само един е българин, а майчински взимат едва 148 българки, изтъква във видеото Калфин. Освен това български и румънски студенти внасят в хазната на Острова 30 милиона британски лири. Те са от такси за обучение и за издръжка.

Българите са във Великобритания, за да учат и да работят, а не да използват социалната система на страната, посочва още Калфин в своето видео обръщение.

"Когато създаваме страхове и когато британската националистическа партия отправя послания, заплашвайки хората във Великобритания с българските имигранти, трябва да сме наясно, че това е далеч от истинската реалност и фактите", посочва още българският евродепутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай