Кабинетът се стяга за Боровец под опасност от блокада

Кабинетът се стяга за Боровец под опасност от блокада | StandartNews.com

София. Правителството ще започне привечер двудневен семинар на тема "Реформи, развитие, растеж" в планинския курорт Боровец. Междувременно от България без цензура обявиха, че планират да блокират министрите, заради случая със стрелеца от Лясковец. От партията на Николай Бареков смятат, че срещата ще бъде „циничен банкет" и настояват за обявяването на ден на траур в понеделник.

 

Според информацията на заседанието на правителството в Боровец няма да присъстват представители на ДПС. В няколко работни групи министрите и депутати от левицата ще обсъдят изпълнението на програмата на кабинета и приоритетите за тази година в сферите на икономиката, образованието, здравеопазването, правосъдие и вътрешни работи, външна политика и отбрана.

 

Преди това някои от министрите ще бъдат изслушани по време на пленум на БСП в централата на партията на „Позитано" 20. Основната тема обаче ще бъде евролистата на левицата. Късно вечерта в петък ръководството изработи подредбата в нея. По информация на „Стандарт" водач със сигурност ще е соцлидерът Сергей Станишев.

 

Втора в листата е сегашният ръководител на евродепутатите на БСП в ЕП Илияна Йотова, трети - зам.-председателят на партията Георги Пирински. Депутатът Петър Курумбашев, антроположката Достена Лаверн са на следващите позиции. Шесто място е запазено за коалиционния партньор на БСП - социалдемократите. Отсега се знае, че те ще номинират за Европарламента Светлина Йолчева. На седма позиция е евродепутатът Евгений Кирилов, а на осмо – журналистът Александър Симов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай