Кабинетът издирва 1 милион бюлетини

Кабинетът издирва 1 милион бюлетини | StandartNews.com

София. Администрацията на Министерския съвет не знае къде се намират близо един милион бюлетини от извънредните парламентарни избори. Това са така наречените бюлетини, които се печатат като резерв. У нас за вота на 12 май бяха напечатани 10% повече. Именно тяхното местонахождение издирва Министерски съвет. Това стана ясно по време на последното заседание на Изборния борд, което се проведе в сряда. Весела Янева от администрацията на кабинета обясни, че в момента се уточнявало къде точно се намират въпросните бюлетини.

Междувременно в средата на дискусията на Изборния борд се появи и премиерът Марин Райков, който преди това бе изслушван от депутатите в парламента за състоянието на енергетиката в момента. "Изборите протекоха при една спокойна и добра организационна среда", заяви премиерът. Той изказа огромното си уважение и благодарност към участниците в борда. "Вие много добре подчертахте - този борд не е към министър-председателя, аз просто ви каня тук. Работата на Изборния борд е един от атестатите за протичане на изборите по демократичен и прозрачен начин", категоричен бе още Райков.

Във връзка с въпросителните по отношение на намерените в печатницата в Костинброд бюлетини Райков заяви: "Въпросът е дали при наличието на такива бюлетини те могат да бъдат използвани като атрибути за престъпление. При всяко положение не е сега моментът да обсъждаме тази тема. Нямам никакво съмнение, че тези избори ще дообогатят демократичната изборна практика в България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай