Извънредно! Хванаха нови руски шпиони у нас

Какви са разкритията на ДАНС

Извънредно! Хванаха нови руски шпиони у нас | StandartNews.com

Разкрити са нови руски шпиони на територията на нашата страна.

ДАНС наложи забрана за влизане в страната на лица, установени като разузнавачи-нелегали на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, съобщиха от агенцията.

Установен е периодът, в който двете лица са пребивавали на територията на Република България, представяйки се за българските граждани Денис Рашков и Диана Рашкова, използвайки лични документи с посочените самоличности.

В ДАНС е придобита информация, според която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в операция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща осъществяване на разузнавателно проникване чрез използване на чужди самоличности.

Според придобитите данни, основната цел на присъствието на Владимир Горочкин и на Татяна Горочкина в страната ни е била да се сдобият с необходимите им български документи за самоличност и с правдоподобни биографични данни, потвърждаващи автентичността на същите, които впоследствие да използват за извършване на разузнавателна дейност извън територията на Република България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Читател
преди 2 месеца

Много шпиони, и то все руски!

Откажи
Любопитен
преди 2 месеца

Дали не си мислят, че българите са идиоти?

Откажи