ИЗВЪНРЕДНО! Габриел смрази България. Наши заложници в Газа

Работим за освобождаването им, каза вицепремиерът

ИЗВЪНРЕДНО! Габриел смрази България. Наши заложници в Газа | StandartNews.com

В Газа има двама заложници с български произход. Това съобщи на пресконференция външният министър Мария Габриел,  след като двамата с премиера Николай Денков се завърнаха от посещението си в Израел.

"Срещнахме се със семейства на заложници и стана ясно, че има двама заложници с български произход. Това е информацията, която можем да споделим до момента, продължаваме в координация с Държавата Израел и със страните, участващи в преговорите да направим така, че да се стигне до освобождаване на заложниците."

"В момента, в който има достатъчно информация и тя няма да застрашава освобождаването на пленените, ще бъдат дадени повече подробности", уточни тя.

Продължават усилията да не се достигне до регионална ескалация на конфликта, посочи още Мария Габриел. Международната общност заедно с Израаел търси решение на хуманитарната криза в Газа.

"България първа успя да евакуира своите краткострочно пребваващи сънародници в Газа. Получихме специални благодарности от външното министерство на Израел за съдействието и координацията".

"Повече информация за заложниците няма да изясняваме, тъй като това може да застраши животът им. По тази тема няма да говорим, докато няма разрешение от Израел", уточни министър-председателят Николай Денков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай