Изтича срокът за регистрация в ЦИК за евровота

В 17.00 часа на 10 април изтича крайният срок за регистрация на партиите

Изтича срокът за регистрация в ЦИК за евровота | StandartNews.com

Организацията на изборите за Европейски парламент протича нормално, а новите членове на Централната избирателна комисия участват пълноценно в работата ѝ, обяви пред БНТ говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев. Той заяви, че коалицията на АБВ, чието име „Коалиция за България“ породи спорове с БСП, е вече регистрирана за европейските избори.

В 17.00 часа на 10 април изтича крайният срок за регистрация на партиите в Централната избирателна комисия за участие в европейските избори на 26 май, а инициативните комитети имат време до 15 април да подадат своите документи в ЦИК.

До момента са подали документи за регистрация 9 партии, като от тях към момента са регистрирани 3. Коалициите са 8, като от тях са регистрирани 4, а инициативните комитети са 6, всички от които са регистрирани.

И тази година гражданите могат да проверят в сайта на ЦИК дали са включени в списъците за подкрепа на партии, коалиции и инициативни комитети, напомни Андреев.

Кандидатите на европейските избори отново имат право да използват медийни пакети, като ЦИК скоро ще излезе с решение за условията и реда на предоставянето им. Предоставянето на дарения за тези избори може да се предоставят и от граждани на страни членки на ЕС, които пребивават в страната, но размерът им не може да надвишава 10 000 лв. на година, напомни Андреев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай